Inleiding

TAI CHI

Ontspanning, balans en flexibiliteit voor lichaam en geest.

Een aandacht meditatie en interne krijgskunst.

De langzame, zachte bewegingen van T’ai Chi hebben een diepe uitwerking.

T’ai Chi herstelt, bevordert en onderhoudt de algehele gezondheid.

Lesgevers  van Tai Chi Chuan Centrum Rotterdam :  Alice Boogert en  Marja van Rennes .

Alice Boogert

De Klassieke Yang vorm van Cheng Man Ching beoefen ik nu ± 35 jaar. 
1979-1990 bij de School of Tai Chi Chuan van Patrick Watson.
1990-2006 Universal Tai Chi Chuan Association, ( workshops) Ben Lo, Nellie Klabbers en Iona Zwennis.
2003- heden Workshops bij Lenzie Williams, senior student Ben Lo.
Workshops bij diverse leraren in de Cheng Man Ching stijl.
Zoals gebeurt binnen de traditie van Tai Chi Chuan ben ik gevraagd door mijn leraren om les te gaan geven. Dit doe ik nu al weer 15 jaar met veel plezier en toewijding.
Dat een ‘simpele’ bewegingsleer zo’n diepe impact kan hebben op het lichaam, de emoties en het denken blijft mij fascineren.
 De teksten zoals te lezen in de Klassieken van Tai Chi Chuan zijn een voortdurende inspiratiebron voor mij. Deze principes bestuderen, beoefenen en ervaren binnen de solo vorm en het partnerwerk (Tui Shou ) behoort tot mijn dagelijkse praktijk.
Ik hoop, door de opbouw van mijn lessen en de nadruk die ik leg op het Innerlijk Werk ( Nei Gong), bij te dragen aan het behoud van de diepgang van Tai Chi Chuan en de Kunst te behoeden voor de verwording tot louter een externe performance.

Marja van Rennes

1983   – 1996   les van meneer  Guadron.
1998  – 2006 les van Nellie Klabbers, senior student van Ben Lo die een leerling was van Cheng Man Ching.  Vanaf 2005 jaarlijks workshops bij verschillende leraren.
In 1982 heb ik in China kennis gemaakt met de tai chi. Een man stond te oefenen in het park en ik was diep onder de indruk van de harmonie die hiervan uitging.
Nellie Klabbers heeft mij gevraagd les te gaan geven. Het is een verantwoording maar vooral een eer om deze martial art door te mogen geven aan anderen.

 

Leave a Reply